donderdag, mei 22, 2008

Pathetic


Terwijl McCain zich op zijn geheel eigen manier belachelijk maakt door bij de stemming over een wet die scholing voor Irak-veteranen mogelijk maakt niet eens te verschijnen, probeert Hillary Rodham Clinton aan de zijlijn van het gevecht tussen Obama en McSame nog enige aandacht te trekken. Dat doet ze door wild op en neer te springen: "Hallo, ik ben nu echt knettergek geworden, zien jullie dat? Aaaaaaandaaaaacht!!!"

Een half jaar geleden vond Clinton het niet nodig om haar naam van het stembiljet in Michigan te halen, want, zo zei ze: "It's clear, this election they're having is not going to count for anything." Zowel Michigan als Florida kregen straf omdat ze zich niet hielden aan de partijregels. De straf werd uitgedeeld door een commissie waarin twee van de belangrijkste Clinton-adviseurs zitting hadden.

Nu zegt één van die adviseurs dat de stemmen voor Clinton in Michigan gewoon moeten tellen, en dat de anti-Clinton stemmen in de categorie 'onbepaald' (meer dan 40%) niet meetellen. Had Obama zijn naam maar niet van het stembiljet moeten halen.

Tot zover is het nog doorsnee smerige politiek as usual. Maar nu komt de gekte: met droge ogen heeft mevrouw vleesgeworden opportunisme beweerd dat het niet tellen van de stemmen in beide staten vergelijkbaar is met de slavernij en met de situatie in Zimbabwe. Goh, dat ze dat niet kon bedenken toen ze in december accoord ging met de regels. Maar ja, toen ging ze nog winnen.

Overigens is er een sterk gerucht dat de gekte verklaart: Clinton heeft bij Obama rechtstreeks gevraagd om het vice-presidentschap. En Obama heeft dat even beleefd als duidelijk geweigerd.