zondag, augustus 15, 2010

Zestig euro


Vlakbij de witte schouwburg van Rijswijk verschijnt een fietsende agent naast de stilstaande bus. De diender tikt op het raampje van de chauffeur en maakt een gebaar. Ja zegt, de chauffeur, sorry, ik werd gebeld, en daarom sta ik bij de halte. Die vlieger heeft geen schijn van kans. Je bent al vanaf de bocht aan het bellen, zegt de agent. Ja, stom, zegt de chauffeur, nogmaals sorry, ik zal het niet meer doen.

De agent fietst vlak voor de bus langs naar rechts en zet zijn witte rood-blauw-gestreepte rijwiel naast het hokje op de standaard. De buschauffeur doet de deur dicht en wil wegrijden. Ho ho, gebaart de agent. Hij lacht er bijna bij. Al bijna spottend.

De chauffeur doet de deur open, de agent betreedt de bus, werpt een snelle kritische blik op de paar passagiers, wendt zich dan tot de chauffeur en vraagt hem op zijn papieren. Die heeft de chauffeur niet bij zich. De agent houdt het bij bellen, de identiteit van een buschauffeur is niet zo moeilijk vast te stellen. De agent heeft een pistool in een holster aan zijn broekriem hangen.

Bedankt, zegt de chauffeur terwijl de agent de bus verlaat. De deur zwaait dicht, de bus vertrekt langzaam van de halte. Heel even werpt de agent nog een blik richting de man achter het stuur, die nu pas de ogen in zijn rug voelt prikken.

Ja, spottend.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

the north face outlet
nike foamposite
oakley sunglasses
coach outlet store
coach outlet online
black friday 2015
ralph lauren polo
coach factory outlet
cheap oakley sunglasses
lebron shoes
oakley sunglasses wholesale
kobe bryants shoes
cheap football shirts
michael kors outlet online
rolex watches outlet
air jordan 13
tory burch outlet online
north face outlet
swarovski crystal

6:44 a.m.  
Blogger anosh said...

Cleaning company with Abha
Often, many customers try to find companies with confidence and experience in cleaning. A cleaning company with a skilled mother has the experience and confidence that the customer can put his house in their hands. A cleaning company provides all the cleaning services for the home and institutions with high quality and high level that suits the customer
شركة تنظيف كنب بأبها

9:28 p.m.  

Een reactie posten

<< Home