zondag, september 16, 2007

Telegraaf

Vandaag maar eens een zondag-Telegraaf gekocht. Welke kant kiest de krant van wakker Nederland? Op de voorkant prominent in het midden een foto van de zegevierende heren Rutte en Kamp. De onderkop luidt: "Grote meerderheid VVD steunt leider." De hoofdkop, bij de Telegraaf altijd erg erg groot, zegt aggressief: "Rutte: Verdonk aan zet." Vrij duidelijk.
Maar achterin de krant gaat Kees Lunshof, dat moet wel zo ongeveer de nestor van het politieke commentaar zijn, helemaal los. Wilt u het echt duidelijk? wat dacht u hiervan:

"Dan is er nog haar dwaze woordvoerder, Sinke, die telkens waarheid en onzin door elkaar haalt, een fout waaraan Rita Verdonk zich ook niet kan onttrekken. Die groep mist een brede inhoudelijke kennis om zich over veel politieke terreinen oordelen te kunnen vormen."
"Zelf heeft ze dat ook niet. Ze had daarvoor als minister haar ambtenaren. Dat ze de eerste drie jaar een goede minister was en later een goede stemmentrekker bleek, maakt haar bovendien nog geen begenadigde oprichter van een nieuwe partij."
"Het blijft al met al ook vreemd wat haar bezield heeft. Ze kreeg in de fractie van af het begin af aan wel degelijk alle ruimte van Rutte, al had ze via de caféputsch gepoogd de macht naar zich toe te trekken. Intussen bleef ze ook in interviews stoken tegen Rutte en de fractie."
"Die moesten haar donderdag na het gewraakte artikel in deze krant over haar lezing wel laten vallen. Door die uitspraken te ontkennen, net als trouwens haar gesprekken met Livestro over de oprichting van een nieuwe partij, gedroeg Verdonk zich als een kleine onwaarachtige leugenaarster."
"Wie nu nog denkt dat Rita Verdonk fatsoenlijk heeft geopereerd en dat Rutte niet het recht had haar de fractie uit te zetten, moet heel naïef zijn. Als dat straks duidelijker naar buiten komt en als ook blijkt dat zij in haar eentje niets tot weinig in de Kamer weet te bereiken, dan is de kans groot dat de grote steun nu voor haar in rook opgaat. Ze kan er beter niet aan beginnen."

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ach ach, zo zie je maar weer wat het plebs door zijn strot geduwd krijgt door de media....

9:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home