vrijdag, oktober 03, 2008

Debat, bijna


Het is belachelijk laat. Over vijfentwintig minuten begint het debat tussen Joe Biden en Sarah Palin. Het wordt het best bekeken debat tussen kandidaten voor het vice-presidentschap ooit. Iedereen komt kijken of Sarah op haar bek gaat. Pardon my french.

Het doet er niet toe. In 1988 koos George Herbert Walker Bush, de vader van, een zekere Dan Quayle als kandidaat vice-president. In het debat nam Quayle het op tegen Lloyd Bentsen, een oude democratische rot. Tijdens het debat vergeleek Dan Quayle zijn ervaring in de politiek met die van John F. Kennedy. Dat was een vergissing. Zonder met de ogen te knipperen kwam Bentsen met het volgende:

Senator, I served with Jack Kennedy: I knew Jack Kennedy; Jack Kennedy was a friend of mine. Senator, you're no Jack Kennedy.


Deze prachtige reactie maakte het debat meteen beroemd. Het is het enige debat tussen kandidaten voor het vice-presidentschap dat nog wel eens vermeld wordt. En wat was het resultaat? Helemaal nul komma niks. Debatten tussen de nummers twee doen er totaal precies helemaal geen moer toe.

Over zeven minuten gaat het beginnen!