woensdag, februari 04, 2009

Stadsderby


Aan de Rotterdamse stadsderby zijn geen vijandelijke gevoelens verbonden. Sparta is een oudere broer, minder goed ter been, en heel fatsoenlijk. Voetballen kunnen ze er niet meer. Wij wel.

Nou ja, nu even niet. Feyenoord en Sparta beginnen aan het duel met precies even weinig punten, vlak boven de degradatiezone. Normaal is de derby een wedstrijd vol aardige rivaliteit, vanavond gaat het echt om de punten. Wij winnen. Zij niet. Zij waren eigenlijk beter. Na het laatste fluitsignaal gaat er een zucht van verlichting door het stadion. Tienduizend vingers wijzen naar het uitvak met de paar honderd Sparta-supporters en de Kuip scandeert zonder gene: "Wie is nu de club van Rotterdam? Wie is nu de club van Rotterdam? Wie is nu de club, wie is nu de club, wie is nu de club van Rotterdam?

Die gene zou wel op zijn plaats zijn geweest.

Staande op station Rotterdam Stadion, onder het prachtige bord uit de kinderjaren van de electronica waarop de bestemming Zwolle en verder leesbaar is maar nooit meer wordt opgelicht, zien we de bussen vertrekken. De Spartanen worden teruggebracht naar hun kasteel, in colonne, onder begeleiding van motoragenten. Het opschrift op de zijkant van de bussen: Vreugde Tours.

1 Comments:

Blogger edmund w. brand said...

Tsja. Vreugde Tours. In dit tijdsgewricht zul je maar Ajax- of F.......dsupporter zijn. Of in de afgelopen tijdsgewrichten. Jaloersmakend proza. Had mijn krant - of die van anderen - maar zo'n sportjournalist.

5:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home