dinsdag, februari 17, 2009

Heelmeesters


Kijk, dat zijn nog eens maatregelen. Je zit in een klaslokaal in Wauwatosa, Wisconsin en je bent veertien. Je schrijft een sms-je op je mobiel en de docent zegt dat je moet ophouden. Maar ik heb helemaal geen mobiel! Je hebt wel een mobiel! Nee, ik heb geen mobiel. Kap nou, je hebt wel een mobiel.

Medeleerlingen gaan zich ermee bemoeien: ze heeft wel een mobiel meneer. De vuile ratten. Ik heb geen mobiel. Er is sprake van een impasse. Heeft het meisje nou wel of geen mobiel en zat ze nou wel of niet sms-jes te schrijven? Weet je wat we doen? We bellen gewoon de politie.

Nee, echt, serieus, we bellen de politie. Zijn die dan niet ergens mee bezig dan? Mwah .... neuh, niet echt.

Oh, de politie was al op school? Ja, permanent vertegenwoordigd om de misdaad van het sms-en te bestrijden. Maar het meisje is een meisje en de agent is een agent. Dus wordt er een agente gehaald die het meisje fouilleert en in de buurt van haar veertienjarige billetjes zowaar een heuse telefoon tevoorschijn tovert. Aha, jij bent er gloeiend bij.

Het meisje wordt gearresteerd. In de boeien geslagen, afgevoerd in een, pas op je hoofd, heuse politieauto. Er hangt haar een boete van tweehonderdachtennegentig dollar boven het hoofd voor disorderly conduct. Dat je stout bent betekent dat. Gisteren origineel waar gebeurd in de bitter koude staat Wisconsin.

Agent, kunt u even orde houden?

3 Comments:

Blogger Suzanne said...

Ach, ach. Nee, dan een leraar die gewoon weet waar je bed slaapt.

11:43 a.m.  
Anonymous Jaap said...

USA en UK zijn verschillende werelden - iemand, het zal G.B. Shaw wel weer geweest zijn, noemde ze 'divided by a common language.'
Op afzetlinten in het Verenigd Koninkrijk staat niet het stellige en mogelijk voorbarige 'crime scene', maar 'police line, do not cross'.
En het kan nog ontspannener: de Engelse kunstenaar Banksy heeft ooit ergens een afzetting aangebracht van linten met de tekst 'polite line, do not be cross.

4:10 p.m.  
Blogger Yaro Gabriel said...

www0525

canada goose jackets
fitflops
denver broncos jerseys
raptors jerseys
cheap jordans
kate spade outlet
columbia sportswear
air max 2017
ferragamo outlet
michael kors outlet

3:38 a.m.  

Een reactie posten

<< Home