vrijdag, maart 27, 2009

Examenstunt


De context is geheim. Sub rosa. For your eyes only. Of nee, niet voor uw ogen. You do not need to know. Nog niet. Zwijg!

Drie scooters snellen over de Laan van Poot. Eentje vervoert achterop een cameraman die zich met gevaar voor eigen leven in bochten wringt. De camera, een jongen nog, klein van stuk maar zonodig fel van vuist, zoekt de volwassen mannen achterop de andere twee scooters. De mannen hebben een paraplu. Ze zitten voor het eerst van hun leven achterop een scooter. Samen zijn ze ruim tachtig jaar oud.

Het regent niet, nog niet, dat komt pas op het strand. De felle wind vanuit het zuiden striemt de spelers op het zand tussen Kijkduin en Scheveningen-Zuid. Maar nu nog niet. De paraplu's zijn nu nog onontvouwd en dienen als een zwaard of lans. De mannen zijn ridders op een stinkend paard. Vriend Beute is in het voordeel. Hij heeft een uitschuif-golfparaplu. In het handvat zit een telescopische hengel waarmee mislukte golfers hun ballen uit het water vissen. Beute is een mislukte ridder. Hij probeert me te raken met zijn ding.

Ik heb een rode paraplu van welk maaksel wij zijn. Stof zonder uitschuif. Ik mep er met een gangetje van veertig in het uur op los. We raken elkaar. Later passeert de vijand lafhartig met de zeilen gestreken. Geen zin meer om te vechten. Ja, laf. We draaien vreemde rondjes, alsmaardoor als dat één woord is, alsmaardoor de Vogelwijk. Beute heeft een rode bril met blonde pruik en is een mooie vrouw. Ik heb een kort roodharig kapsel. Ik ben een heel erg lelijk wijf.

Nee, dit is geen droom. Geloof het of niet, maar dit is heden echt gebeurd. Sub rosa.

4 Comments:

Blogger Marco said...

Dus de thema is iets in de trant van travestieten vechtend op scooters?

3:19 a.m.  
Blogger Miriam Meijer said...

Alli-Allo
Die Bahnhoff ist do.

het wordt een kaskraker.

8:49 p.m.  
Blogger J.W. S. said...

Bijzonder hartelijk resumé.
Maar wie zit er in naam van de goede god om 3:19 uur hier iets neer te kalken?

10:27 p.m.  
Blogger chenminghui said...

polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet
coach outlet
michael kors outlet
coach outlet store online
nfl jerseys wholesale
adidas outlet online
canada goose jackets
longchamp
canada goose jackets
chenminghui20180326

5:35 a.m.  

Een reactie posten

<< Home