dinsdag, september 29, 2009

Kwamkwammer


Gymnasium Sorghvliet moet onmiddellijk ophouden met het voortrekken van allochtonen. Jammer. Ik vraag altijd eerst waar hun vader of moeder geboren is en als dat heel ver weg is doe ik er een punt of wat bij. Omdat het zo zielig is.

Gisteravond vertelde Hans bij Nova dat we bij de aanmelding van nieuwe leerlingen een beperkt aantal plaatsen vrijhouden voor hele slimme kindjes uit achterstandswijken. Allochtoonse kinderen, zoals mijn rector ze met een fraai neologisme aanduidde, waar wij op Sorghvliet nog veel van kunnen leren. En andersom leren zij dan weer veel van ons, zodat het onderscheid tussen hullie en ons een beetje verdwijnt. Allochtoons op Sorghvliet, vandaar die extra s.

Maar het mag niet, van de VVD. Die partij moet zich hoognodig profileren, anders stemt iedereen op Kuifje en dan is er niks meer aan. De VVD is voor gelijke kansen in het onderwijs en dan mag je niet voortrekken. Bijna was Hans vanavond bij Pauw en Witteman geconfronteerd met een struis kamerlid van liberale snit. Gelijke kansen meneer. Hij had alleen maar hoeven zeggen dat het inderdaad gaat om gelijke kansen. Helaas, de uitnodiging ging niet door, de AOW is nog net iets belangrijker.

Witte kindjes die bij ons van de wachtlijst tuimelen komen terecht op een andere lelieblanke school van uitstekende snit.

Den Haag, de stad van de gelijke kansen.

9 Comments:

Blogger Marco said...

En zo is het. Soms heb ik het gevoel dat de leraren op onze school ook daadwerkelijk heel intelligent zijn.

Ik had dan ook stiekem gehoopt dat meneer Rookmaker op P&W kon komen. Om ff die mensjes te "dissen", jeweet. Of anders een van onze andere geniale leraren!

10:14 p.m.  
Blogger Suzanne said...

Want meneer Rookmaaker rijgt ze aan het spit, sowieso.

10:39 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Heb er NOVA nog maar eens op nagekeken. Sorghvliet deugt, dat blijkt maar weer eens. Het is wel te hopen dat de mensen van DWDD Ro niet hebben gezien met z'n 'allochtoonse leerlingen'. Op zich wel een gymnasiale verspreking (3X!), maar juist niet een verspreking die in het gewenste beeld past...

JV

12:52 a.m.  
Anonymous Jaap said...

Allochtoonse leerlingen komen toch gewoon uit Allochtoniƫ? Naast Verweggistan.

11:04 a.m.  
Blogger Nils von der Assen said...

Allochtoons? Zei hij dat echt? Oef!

5:37 p.m.  
Anonymous DJ said...

Ik snap de ophef ook niet zo...

Er geldt volgens mij nl. een soortgelijke regel voor broertjes en zusjes. Maar dat is natuurlijk niet interessant voor de media.

Waarschijnlijk was gewoon een VVD-er gefrustreerd dat zijn/haar kroost niet naar Sorghvliet mocht...

Wel jammer dat ik Ro niet gezien heb bij NOVA.....

5:47 p.m.  
Blogger Marissa said...

Lang leve uitzendinggemist.nl! Voor degenen die het gemist hebben.

Dat van broertjes/zusjes is nog veel erger. Die tien plekken per jaar worden meestal niet eens gevuld, en kijk hoeveel broertjes/zusjes niet mee hoeven te doen aan de loting! Daar zou je als ouder en media veel bozer over moeten worden dan over de goede bedoelingen ook allochtone kinderen de kans te geven op Sorghvliet te komen.

6:02 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ook daar zullen wel mensen boos over zijn geworden. Mensen maken zich boos om soms heel variƫrende dingen. Dat heet politiek.

8:52 p.m.  
Anonymous Sophie said...

Ik begrijp het toch niet helemaal, want het gaat toch om leerlingen uit achterstandswijken zoals in het beleid op de site staat en die kunnen toch ook autochtoon zijn??
Of heb ik het nu helemaal verkeerd begrepen, want er staat niet op de site dat het alleen allochtone leerlingen zijn die voor die 10 voorkeursplekkken in aanmerking komen??
Ik ken namelijk ook autochtone (ex)leerlingen die in die achterstandswijken wonen en die zouden dan toch ook recht moeten hebben op zo'n plek volgens de omschrijving die op de site staat??

12:05 a.m.  

Een reactie posten

<< Home