donderdag, juli 15, 2010

Flagstaff, Az


Hier gaat het rechtgeaarde topofiele hart wel sneller van kloppen. We hadden onze hang naar het westen al opgerekt tot Flagstaff Arizona. En wat blijkt, het westen is nog niet bereikt. Nee, stop, ho, halt. Morgen gaan we terug naar het oosten, naar Albuquerque. Het zien van het bord is al bijzonder genoeg.

Vandaag reden we de hele dag door het land van de Navajos. Dat gaat niet onopgemerkt. De Navajos Nation is een semi-onafhankelijk thuisland dat op allerlei terreinen zelfbestuur kent. Zo zagen we de Navajo ambulance, kan je bekeurd worden door de Navajo politie, en staan er grote borden voor de verkiezing van een nieuwe president van de Navajo Nation.

Het gekste is wel dat Arizona geen uniforme tijd kent. Omdat de Navajo Nation ook stukken van de staten Utah en New Mexico beslaat, staten met zomertijd, doet het deel van de Nation dat in Arizona ligt mee met de daylight saving time van de andere staten. De rest van Arizona doet dat, als enige in de hele Verenigde Staten, niet. We keken dan ook met enige verbazing naar de klok in het restaurant, die om vijf uur aangaf dat het vier uur was. "Nee", zei de jongen die ons bediende, "die klok is goed, helaas. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben als het nu vijf uur was."

2 Comments:

Anonymous Anneke said...

Klopt het dat er in Flagstaff echt niks is? Mijn ouders waren er, en zeiden dus dat er echt niks is:P

Verder super gezellige reis toegewenst!

10:24 a.m.  
Blogger Frank Blaakmeer said...

Nou, dat vonden wij niet. Het is heel groot en heel klein. En dat kleine stukje centrum is gezellig omdat het een studentenstad is. En er is het Lovell Oservatory, één van de beroemste sterrewachten van de wereld. Maar ja, dat moet je maar net leuk vinden.

4:08 p.m.  

Een reactie posten

<< Home