woensdag, september 08, 2010

Baan

Gebruikelijk is dat je over een afwijzing bij een sollicitatie niet gaat lopen zeiken. Ik moet even zeiken. Willemijn hoorde vandaag dat ze de zo zeer gewenste baan bij de peuterspeelzaal aan de Mient niet krijgt.

Dat is wel heel wrang. In juni waren er drie sollicitanten. Een eerste gesprek liep heel goed. Men vond haar duidelijk overgekwalificeerd, zonder dat verder als een bezwaar te zien. Er kwam een afspraak voor een tweede gesprek. De andere twee sollicitanten vielen af. Hoopgevender kan een procedure nauwelijks worden.

Jammer genoeg kon het tweede gesprek pas in september plaatsvinden. Gisteren bleek dat er toch nog twee andere kandidaten in de procedure waren opgenomen. Vandaag kwam het oordeel: Willemijn is niet voldoende in staat om leiding te geven, want ze denkt na voordat ze een vraag beantwoordt. Niet flitsend genoeg.

Niet in staat om leiding te geven? Overgewalificeerd! Kijk in haar cv: redactiesecretaris en daarna hoofdredacteur van een landelijk vaktijdschrift. Met groot succes.

Het is een gotspe.

1 Comments:

Anonymous Ex- D66 enz. said...

Je moet niet willen werken op een plek waar ze jou, om wat voor reden dan ook, niet willen hebben. Het afwijzingssmoesje doet er niet toe. Waarschijnlijk is haar alleen maar ellende bespaard. Op naar de volgende ronde.

7:33 p.m.  

Een reactie posten

<< Home