woensdag, januari 14, 2009

Opinie


Iedereen heeft een opinie. Ik wil ook een opinie.

Israël voert maandenlang een beleg van Gaza. Geen sinaasappeltje komt er in. Gaza kan dat niet accepteren. Terecht.

In Gaza is Hamas de baas, democratisch gekozen, net als de NSDAP. Hamas schiet raketten af of dorpjes in Israël. Sinaasappels komen er niet door, maar steeds betere raketten wel. Israël kan dat niet accepteren. Terecht.

Het leger van Israël is honderd keer zo sterk als dat van Hamas. Er vallen onder de Palestijnen dan ook constant honderd keer zoveel slachtoffers als onder Israëlieten. Het bloed van meisjes van vijf en zes, honderd tegen één. Is dat relevant voor mijn opinie? Ja. Nee. Ik weet het niet. Het is op zijn minst opvallend. Het bloed van meisjes van vijf en zes, het is verschrikkelijk.

Ik vlucht in Nederland. Harry van Bommel voert een demonstratie aan waarin geroepen wordt dat joden aan het gas moeten. Hij zegt dat hij dat niet gehoord heeft. Hij is slim en laf. Wat erger is: hij roept zelf, met zijn eigen stem en zijn eigen geweten dat er een nieuwe intifada moet komen.

Intifada: een misdadige sukkel met een bomgordel blaast zich op in een stadsbus in Tel Aviv. Het bloed van meisjes van vijf en zes. Harry van Bommel heeft er om gevraagd. Maar stem vooral SP. Voor de broodnodige nuance.

4 Comments:

Blogger Xander Michiel Beute said...

Die foto kan niet.

Weet je nog? Die foto's uit Libanon. Een reddingswerker had een dood kind van een baar gegraaid en ging urenlang alle cameraploegen en elke afzonderlijke fotograaf langs. Dat een dood kind de werkelijkheid is, en tegelijk ook niet. Het is een verdomde klotezooi.

En die Van Bommel moet zich kapot schamen.

12:27 a.m.  
Anonymous DJ said...

Mooi stukje!

7:24 p.m.  
Blogger Nils von der Assen said...

I second that.

12:24 p.m.  
Anonymous splendid said...

hermes birkin bag
hermes birkin
hermes bag
hermes handbags
gucci handbags

5:02 p.m.  

Een reactie posten

<< Home