zondag, maart 01, 2009

Harde kern













De keeper van Vitesse solliciteert opzichtig naar een baantje in de Kuip. Hij verexcuseert zich bij de meute achter het doel voor het tijdrekken en gaat alle Feyenoorders af om ze een handje te geven. Hij loopt er voor om. Wit voetje.

Het moet gezegd, het is een goede keeper, helaas. De harde kern van VV kijkt toe en denkt: Laat maar komen. Volgend seizoen worden we dan, zoals elk volgend seizoen, gewoon weer kampioen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat ik me altijd al heb afgevraagd: hoe wordt iemand eigenlijk Feyenoord-supporter? Kijk, als je in één van die betegelde pauperflats woont in Rotterdam-Zuid, onder de rook van de Kuip, tsja, dan krijg je de ‘clubliefde’ natuurlijk met de paplepel ingegoten. Zo ging dat bij mij ook. Het Nac-stadion lag aan het einde van onze straat en als Nac speelde viel het licht van de stadionlampen zo in mijn kamer. Mooi ook die orkaan van gejuich die opklonk als de thuisclub gescoord had. Je kon er soms de uitslag mee voorspellen (vaak ook niet: dacht je dat ze met 2-0 gewonnen hadden, bleek het 2-5 te zijn geworden!). Nac was voor mij dus een vanzelfsprekendheid, zoiets als Heinz tomatenketchup: wélluku ándurru?

Als je uit Gouda komt, waar betaald voetbal nog nooit is uitgevonden, tsja, dan is het ook wel begrijpelijk dat je op zoek gaat – móet – naar een volwaardige eredivisieclub in een nabijgelegen stad. Jammer alleen dat je dan ook van die sneue spandoeken krijgt als: ‘Gouda groet Feyenoord’. Tsjonge, denk je dan toch als speler op het veld, The Amazing Stroopwafels zijn ook weer present.

Maar goed, dat valt allemaal nog wel te begrijpen. Maar hoe wordt je in hemelsnaam Feyenoord-supporter als je uit de Groningse of Drenthse klei getrokken bent? Waarom dan niet FC Groningen of Heerenveen, of FC Twente of FC Zwolle? Krijg je soms een Feyenoord-clubcard gratis bij een lidmaatschap van de PvdA?

Daar ben ik nou toch wel benieuwd naar…

Soedish Vn

10:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home