maandag, augustus 31, 2009

Bruggers

Vanaf de deur van de gymzaal via de hal voor de lerarenkamer tot ver naar beneden op de trap staat een schijnbaar onafzienbare rij bruggers. Nu is er een oude truc om je door een menigte leerlingen te wurmen, maar of dat bij novieten ook al werkt? Ik beklim de trap onder het luidkeels roepen van de kreet: "Hete koffie!" Ja, het werkt. De bruggers deinzen terug, kijken verbaasd of een beetje bang, maar ze gaan aan de kant.

De distributie van de boeken heeft dit jaar een extra lage versnelling gevonden. Uphill zullen we maar zeggen, dus later staan ze er nog steeds. Ik sta een tijdje uit te kijken naar geschikte koppen voor de bruggersfilm en zie een paar bekende gezichten. "Heb jij een zusje hier op school?" Het lachje zweeft tussen verlegen en geamuseerd. Ja, dat klopt.

Een blond jongetje trekt een kleiner jongetje aan zijn tas naar beneden. Ze kennen elkaar blijkbaar. Drie jongetjes in een oase van rust doen een stout dansje. Levendig. In de gaten houden.

Woensdag gaan we naar Bakkum. Laptop en camera mee. Er komt een nieuwe film over de bruggers en er komen journalistieke blogjes. Heet van de naald. In een theater bij u in de buurt.