maandag, augustus 31, 2009

Hamas hamas

Hoge leiders van Hamas in de Strook van Gaza hebben zich woedend uitgelaten over plannen die de VN zou hebben om een les over de Holocaust te geven op scholen van de VN in Gaza. Een voorman van Hamas noemde de Holocaust een grote leugen en zei dat lesgeven erover een oorlogsmisdaad zou zijn.

Soms stokt het hart en hapert het verstand. Vooropgesteld: dat de Verenigde Naties opeens in de Gazastrook de holocaust gaan benadrukken, dat is misschien niet slim. Maar de reactie is van een tergende duidelijkheid.

Een grote leugen.

Volgens Hamas is het dus niet gebeurd, de Endlösung. Goed, dat weten we dan.

Het vermelden van de genocide op zes miljoen Joden is zelfs een oorlogsmisdaad. Goed, dat weten we dan ook.

Er is een lichtpuntje: de kreet "Hamas, hamas, de joden aan het gas" is overbodig geworden. Gas? Wat nou gas? Allemaal leugens.

De wereld hangt van louter domheid aan elkaar. En als dat alles was, dan viel het nog wel mee.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is eigenlijk van een nogal sneue dommigheid, die holocaust-ontkenning. Een beetje alsof je van de daken roept dat de wereld toch echt plat is. Holocaust-ontkenning, dat is the poor man’s jodenhaat. Daar kom je hier in het Westen niet meer mee weg, zelfs niet als je er een quasi-academisch sausje overheen giet en het ‘revisionisme’ noemt. De westerse vrienden van Hamas moeten dus uit een ander vaatje tappen. Zo ook Gretta Duisenberg die in de ‘Verklaring’ van de Stichting Stop de Bezetting dan maar schrijft:

De holocaust
Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich - na de Eerste Holocaust tegen de Armeniërs - de Tweede Holocaust. Al dan niet systematisch werden vermoord homoseksuelen, Esperantisten, zigeuners, 'economisch onwaardigen', Russen, ethnische Polen, gehandicapten, Jehova's getuigen, Vrije Bijbelonderzoekers, vakbondsleden, vrijmetselaars, communisten, Spaanse republikeinen, Serven, Quakers, mensen die zich verzetten tegen de nazi's en joden. Omdat in Israël en daarbuiten de schijn wordt gewekt dat de joden exclusief de slachtoffers van de Holocaust waren en hun lijden het ergste ooit, dient de herinnering aan de slachtoffers bij voorkeur levend te worden gehouden bij de Holocaustgedenkplaatsen in Europa. Op kosten van Israël dient er een Nakba gedenkplaats te komen van tenminste dezelfde omvang en kwalitatieve uitvoering als de Holocaust gedenkplaats in Israël.

Het blik holocaust-bagatellisering dat Duisenberg hier opentrekt doet in valsheid en giftigheid in niets onder voor de smerigste uitbraaksels van de negationisten. Prik je door die obscene laag geschiedvervalsing heen, dan stuit je op onversneden jodenhaat:

http://www.stopdebezetting.com/algemeen/doelstellingen-2-2.html

SV

5:33 p.m.  
Anonymous Joke said...

Tjonge, tjonge. Wat afschuwelijk!

8:19 p.m.  
Blogger 艾丰 said...

jianbin1124
asics
mulberry outlet online
san francisco 49ers
mizuno shoes
miami dolphins
michael kors handbags clearance
miami heat
prada outlet
oakley sunglasses
new balance sale
mont blanc
louis vuitton outlet online
ugg boots
beats by dr dre
ed hardy outlet
coach outlet online,coach purses,coach handbags,coach bags,coach handbags sale,coach handbags outlet
oakley sunglasses cheap
uggs outlet
golden state warriors
michael kors,michael kors canada,michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors outlet canada
nfl jerseys wholesale
nike air huarache,nike huarache,nike huarache sneakers,nike huarache shoes
babyliss outlet
polo ralph lauren outlet
cheap ugg boots
longchamp bags
tommy hilfiger outlet
uggs outlet
lebron 12
barbour uk
canada goose coats
marc jacobs outlet

6:44 a.m.  

Een reactie posten

<< Home