Regenrekel
In klas vier gaat het over logaritmen. We proberen samen uit een p als functie van h een h als functie van p af te leiden.
Dat is wèl leuk.
In het vuur van het betoog valt het woord regenrekel. Pardon? Rekenregel. Ja, dat bedoel ik. Maar dat zei u niet. Wat zei ik dan? Regenrekel.
Regenrekel. Het apparaat waarmee de sjamaan de wolken bezweert zich uit te storten over de van droogte verdorde vlakte.
8 Comments:
En dan ook meteen een foto bij de hand, heel mooi. Jouw regenrekel herinnert me aan de sketch waaarin een pak sinaasappelsap een ijselijke kreet slaakt als je het iemand toegooit. De verpakking meldt: "... met vluchtvrees."
Een rekel is een hond, vooral een onedele hond. Regenrekel is dan een stinkende natte hond.
Maar er is nog een alterbnatieve verklaring. Want volgens het WNT is een bijbetekenis van rekel: "vrek, gierigaard, woekeraar". In plaats van een uitstorting der hemelse wateren zou een rekenregel dus kunnen zorgen voor een desastreuse droogte.
Dit is zó wel gebeurd, en helemaal niet verzonnen.
Nee, logaritmen zijn NIET leuk. Dat komt vooral omdat ik het niet snap, en dan meteen dom word gevonden door zekere personen. Gelukkig nu weer kansberekening.
(Maar ik snap nog steeds die logaritmen niet.)
Alpha's!
Alsof kansberekening zoveel beter is....
Een rekel kan ook een bepaald soort jongere zijn, dus dan zou dit een regenjongen zijn. Om de betekenis daarvan te achterhalen val ik terug op het woord 'regenbui', een bui bestaande uit regen. Een regenrekel zou dan dus een uit regen bestaande jongere zijn.
Dán wordt het pas interessant!
Ja, kansberekening is echt duizend keer beter. Maar daar ben ik dan ook een echte alpha voor!
Ik vind logaritmen wel interessant. Het gaat ook lekker nu ik even heb geoefend. Conclusie: Bèta!
Een reactie posten
<< Home