donderdag, maart 18, 2010

Sukkels

Zojuist klimt mijn partij in de peiling naar drie-en-dertig zetels. Het Cohen-effect, een paar dagen geleden nog mager geacht, begint een buikje te krijgen. Ondertussen klinkt in dezelfde partij kritiek op de burgemeester. Cohen ziet in het sociale verband een rol weggelegd voor religie. Voor de contactgestoorden in de partij gaan er nu allerlei alarmbellen af. Owee, owee, de scheiding van kerk en staat is in gevaar. Welja joh, natuurlijk, stel je voor, scheiding van kerk en staat. Zullen we artikel 23 maar afschaffen dan? Of toch maar niet?

Maar het ergste is dat de contactgestoorden in de partij hun opinietjes juist nu te berde brengen. Natuurlijk, er zijn verkiezingen, binnenkort.

Maar wat vooral telt is de discussie.De eerlijkheid gebiedt. En de discussie gaat voor de strategie. Eerlijkheid, principes, daar gaat het om.

Nee minkukels, verkiezingen winnen doe je door zo af en toe je betweterige kop te houden.

4 Comments:

Blogger Harry Perton said...

Deze betweters weten ook nog nioets van de geschiedenis af, want hoeveel dominees zijn er in het veleden niet actief geweest voor de PvdA?

5:43 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

niets te maken met 'sukkels', wel met je hartstocht voor kaarten.
http://www.floatingsheep.org/

ed. brand

8:21 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Dus, beste vrienden en vriendinnen van de PvdA:

- kritiek op de ex-burgemeester van Amsterdam is taboe
- wie niet warm loopt voor ‘integratie van moslims via de moskee’, die is ‘contactgestoord’ (want ja, de moskee, daar leer je natuurlijk alles over de gelijkwaardigheid van man en vrouw, gelijke homorechten, verdraagzaamheid jegens ongelovigen en andersdenkenden, en daar wordt antisemitisme met kracht bestreden…)
- wie die kritiek ook nog eens durft te ventileren nu de verkiezingen voor de deur staan, is een ‘minkukel’ en moet zijn ‘betweterige kop’ houden.

Altijd weer prettig om te zien hoe men ook binnen de rode familie de interne partijdemocratie en vrije meningsuiting een warm hart toedraagt.

SV

11:04 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Politiek: Veredelde religie.

11:20 p.m.  

Een reactie posten

<< Home