zaterdag, januari 01, 2011

Geven wij kennis


Voor de deur staat een groot zilvergrijs geval. Het Beutebezoek loopt er achteloos aan voorbij. Binnen valt ze wel iets op: "Hé", zegt Klaas, "hij heeft autobanden."

Het is een Ford Mondeo Wagon uit 1999. Goed en goedkoop, dat is de kortste samenvatting. Met een set winterbanden met velg, zodat er nu een stapel zomerbanden in de gang staat te wachten op een plek in de schuur. Ja, hij heeft autobanden. Wel negen.

Af en toe kijken we naar buiten. Kijk, die is van ons. Na jaren van autoloos bestaan kunnen we er maar moeilijk aan wennen. Van ons?

Met vreugde geven wij kennis: wij zijn uitgebreid met een knoeperd van een wagen. Wij noemen hem .... weten we nog niet.

Henk?

5 Comments:

Blogger de groene mannen said...

Build to Last

10:36 p.m.  
Anonymous Marco said...

Henk is goed!
Zo hebben we ook hessels fiets genoemd.
Ouwe Trouwe Henk!
Jammer dat ie ontvoerd is.

10:44 p.m.  
Anonymous Joke said...

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst. Als ik een suggestie voor een naam mag doen: noem hem Henry. Het is immers een Ford. En Henry klinkt ook wat deftiger dan gewoon 'Henk' (sorry Henk). Een beetje meer als een butler die jullie netjes overal naartoe gaat vervoeren. Als je nog een chauffeur zoekt: ik ken nog een student die je voor een schappelijk tarief heen en weer rijdt naar overal en nergens :-)

4:09 p.m.  
Blogger Salomon said...

Henk? Ik krijg Wilders-associaties. Maar hoe zit het met auto's? Moeten die ook vrouwennamen hebben?

Dan maar Ingrid dus.

10:43 p.m.  
Anonymous Pengobatan Herbal Penyakit Rematik said...

This information is very useful. thank you for sharing. and I will also share information about health through the website

Walatra Berry Jus
Tips Menghilangkan Wajah kusam
Cara Mengobati Bisul
solusi masalah kewanitaan
Pengobatam Alternatif Patah Tulang/Fraktur
Cara Mengatasi Sakit Perut saat Haid

9:08 a.m.  

Een reactie posten

<< Home