zondag, november 23, 2008

Sporen


Vandaag is het ADO thuis, de angstgegner. Om de angst te bezweren nemen we Jan Oosterheert mee. Jan is met pensioen en doet bij de Haagse club iets vaags met studiebegeleiding. Zoals hij zelf zou zeggen: iets waar je niet moe van wordt.

De angstgegner van weleer is een club van niks, van matige tot slechte voetballers, vol van goede wil. Ze worden van het veld geveegd zonder dat de stadionclub er echt voor moet gaan ballen. Jan roept een keer hard "ADO", de vaste bewoners van vakkie VV kijken verbaasd om, maar daar blijft het wel zo ongeveer bij.

Bij de stand 3-1 gaat het sneeuwen en niet zo zuinig ook. Voor het eerst in onze Kuip-historie kleurt het veld wit en de bal oranje. Patronen worden zichtbaar op het veld. Waar de bal rolt ontstaan strepen. De strepen blijven staan tot aan het eind. Voetstappen en strepen verdringen zich daar waar het druk is. De geschiedenis van een wedstrijd wordt voor onze ogen geschreven en meteen bewaard.

Tabulae rasae: Feyenoord heeft links geen aanval, ADO heeft helemaal geen aanval.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Maar ADO heeft wel een keeper... Studio Sport liet zien dat 't nog erger was dan ik van boven dacht... Henk toch!

Sp├Ąters,

JV

8:13 p.m.  
Blogger Nils von der Assen said...

ADO heeft een behoorlijk talentvolle linksback, dat wel. Nummer 40.

Thuis heeft -ie Wijnaldum in z'n zak!

6:15 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Een helder sportverslag! In meerdere opzichten. Zo bewijst't dat je kennelijk een echte Feyenoord-supporter bent: begrijpt 't voetbal alleen als 't voor hem uitgetekend wordt. Hopen dus dat 't in de Kuip nog veel vaker sneeuwt.

10:32 p.m.  

Een reactie posten

<< Home