zaterdag, januari 03, 2009

Male bonding


In Ulvenhout stapt een nogal fraaie zwart-harige dame in, een jaar of vijftig oud. Ze spreekt langdurig met de chauffeur. Als ze een zitplaats heeft gevonden en we weer rijden maakt ze ons deelgenoot van haar ongenoegen. Vorig jaar kon ze nog gewoon op een euro-kaartje van Ulvenhout naar Breda en nu moet ze opeens een strippenkaartje kopen. Grof onrecht. Bij de volgende halte steekt de chauffeur zijn hoofd om het stoor-de-chauffeur-niet-wandje en roept dat je een strippenkaart in de voorverkoop moet kopen, dan kost het bijna niks. De mevrouw moppert door.

In Breda drukt de lelijke dame aan de overkant van het gangpad op het knopje. De bus komt knersend tot stilstand. De deur zwaait open. Niemand stapt uit. De lelijke dame gebaart dat ze nog verder moet, naar de volgende halte. De chauffeur rijdt naar de volgende halte. De lelijke dame vindt dat niet goed. Ze roept dat de chauffeur hier moet stoppen, hier, nu, onmiddellijk, direct, als in nu. De chauffeur rijdt door naar de halte en zegt tegen de uitstappende lelijke dame dat de haltes zijn veranderd. "Denkt u daar de volgende keer aan?" De lelijke dame roept: "Ik pieker er niet over."

Ik keer me om, kijk in het gezicht van vier puistende pubers en zeg: "Dit is een bus vol boze vrouwen." De puistende pubers lachen. Wij zijn voor de chauffeur. Mannen onderling.

2 Comments:

Anonymous Joke said...

Durf je wel. Je weet toch dat vrouwen op die leeftijd soms nog een beetje ongesteld zijn, last hebben van opspelende darmen en bijtijds hun Tena-lady moeten verwisselen. Om nog maar te zwijgen over het smeren van allerlei onderdelen van het lichaam om de rimpels tegen te gaan. Daar worden ze moe van!
En dan uitgelachen worden door een man van dezelfde leeftijd (met ongemakken die ik hier niet ga opsommen) die onder één hoedje speelt met wat knullen: BAH. Durf je wel!

3:33 p.m.  
Anonymous jacker said...

Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all!
aoc power leveling

12:09 p.m.  

Een reactie posten

<< Home