dinsdag, maart 03, 2009

Moord


Als je het brood dat je in een papieren zak op het aanrecht laat liggen de volgende dag terugvindt met een grote uitholling overdwars heb je bezoek gehad. Wat te doen? Voor je het weet denken ze dat ze echt welkom zijn. Dus kocht ik een val, zo'n klassiek model dat al vijftig jaar hetzelfde is. Het enige verschil met vroeger is dat er een vrolijk opdrukje op staat, om de gasten wat op hun gemak te stellen. Kaas er in, scherp stellen, afwachten. Niets.

Gisteren kwam ik thuis met een tas boodschappen, zette die op het aanrecht en zag hem wegschieten. Klein, grijs, springerig: schattig. Later hoorden we geritsel vanuit de keuken en gingen heel voorzichtig kijken. Het kleine grijze gastje bleek uit een pak speculaas een compleet koekje te hebben veroverd, groter dan hijzelf, en was nu bezig dat te verslepen. Toen hij ons doorkreeg liet hij het speculaasje los, wipte met een sierlijke boog over de met kaas geladen val en verdween uit zicht.

Vannacht stonden er twee vallen, één met speculaas en één met kaas. Hij koos voor kaas.

2 Comments:

Blogger Suzanne said...

Mooi stukje!

4:39 p.m.  
Blogger Wyneke said...

Je déteste!

Wow..... iedereen slaapt! Oe jeah oe jeah! Hamsteren!
Hmm.. zal ik voor het speculaasje of voor het heerlijke blokje Old Amsterdam Light gaan?
Ok, KAAS!

Écht weer wat voor de mens, zo'n ingewikkeld gestelsel om het blokje kaas mooier te laten lijken. En ja, natuurlijk een mooi stukje sloophout eronder..

Kaas, kaas, kaas! Bereid je maar voor, hier kom ik weer hoor!(ja..ja.. ik kijk ook pokemon)

Nog 5 stapjes...nog 4...nog 3......


Hmmm.. Wacht, StOP! Help, Help Help


zucht.dood.

3:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home