zaterdag, oktober 16, 2010

Zweeds

De naam Veldhuyzen van Zanten heeft voor inwoners van Emmen, het Drentse megadorp waar ik geboren ben, net iets meer betekenis dan voor normale mensen. Het is de naam van de elite, gewaardeerde elite. Er staan een paar grote villa's in Emmen en die worden bij naam genoemd.

Dat mevrouw Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner tot haar eigen schrik tot staatssecretaris werd gebombardeerd (te weinig vrouwen, te weinig vrouwen, help !!!!) gaf me dan ook een gevoel van grote voldoening. Een wichie uit Emmen! Die meisjesnaam, wie let daar nou op.

Niks wichie uit Emmen. Een lid van de vijfde colonne! Uit Zweden. Zweden, meisje, blond. Nee, denk niet middernachtelijke zonovergoten vrolijkheid in de berkenbosjes, denk dubbel paspoort.

Is het niet verrukkelijk?. Het kabinet is bezig met dag drie en daar is het eerste brandje. Het mooiste is: iemand gaat dit brandje winnen. En als dat Rutte en Verhagen niet zijn wordt er een hoop duidelijk over wie de baas is in ons landje.

Een hele grote stinkende hoop.

4 Comments:

Blogger Jacob van Sluis said...

Bleek, geef het maar toe: hebben niet alle Emmerlingen een Duits paspoort?

8:20 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wat als Wilders geen bezwaar zou hebben gemaakt tegen de dubbele nationaliteit van deze staatssecretaris? Had jij dan niet geschreven: de vorige keer maakte Wilders wél bezwaar tegen de dubbele nationaliteit van Aboutaleb, Albayrak en Arib, maar nu houdt hij zijn mond; ziejewel, hij haat gewoon moslims! Want een Turkse en twee Marokkanen met een dubbel paspoort vindt hij wél een probleem, maar een Zweedse niet!

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet staat bovendien het volgende: ‘Het voorstel van het kabinet houdt tevens in dat het Nederlanderschap pas definitief wordt verkregen indien afstand is gedaan van een of meer andere nationaliteiten waarvan afstand gedaan kan worden.’

Het toch niet zo’n absurde eis dat de leden van het kabinet zelf voldoen aan de regels die zij anderen willen opleggen.

SV

7:46 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Feit Blijft: Herrieschopperij.

1:29 a.m.  
Anonymous Gerhard Binkhorst said...

Beste anoniem:

of maakt de ophef soms duidelijk wat voor absurde regel dit is; tot nu toe was de dubbele nationaliteit voor die mevrouw geen probleem, nu opeens wél? Leven in onrecht is heel ingewikkeld.

Gerhard

2:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home