zondag, april 12, 2009

Mascotte


Vandaag moet de mascotte mee. Van de afgelopen drie edities van Feyenoord - Heracles werden er twee bezocht door mijn liefhebbende echtgenote en eentje niet. De laatste eindigde in een beschamend gelijkspel zonder treffers. De andere twee werden gewonnen met respectievelijk 7-1 en 6-0. Nee, Willemijn moet mee.

Kjk naar de foto. Marijn is er niet gerust op. Het getoonde spel geeft vooralsnog weinig hoop op een goede afloop. De mascotte weet beter. In de tweede helft gaat het allemaal helemaal goed komen. Dat zelfverzekerde glimlachje.

Feyenoord wint uiteindelijk met 5 - 1. Na afloop vindt Michiel dat de werking van de mascotte wat aan inflatie onderhevig is: van 7-1 via 6-0 naar 5-1. Ik merk op dat we zo nog jaren comfortabel doorkunnen, dat het niet zo vreemd is dat de vijand langzaam grip krijgt op de mascotte en dat we wanneer de mascotte er niet is niet kunnen winnen. Michiel geeft toe. Hij vraagt Willemijn om eens te informeren naar de kosten van een kaart voor het leven voor de wedstrijd Feyenoord - Heracles.

Om zeven uur zijn we thuis en zitten we klaar. Na afloop van het tv-verslag merkt Willemijn teleurgesteld op: "En dan niet even de mascotte in beeld brengen. Ze denken nog steeds dat ze het zelf gedaan hebben."

1 Comments:

Blogger Xander Michiel Beute said...

Inderdaad erg vreemd, maar we kunnen er zeker van zijn dat de mannen op het veld het wisten. De onzen speelden overduidelijk met een zekerheid die alleen maar afkomstig kan zijn van de wetenschap dat Willemijn op VV zat. En bij de mannen uit de provincie deed het juist de knieƫn knikken. Vandaar eigenlijk ook dat die 5-1 me zo tegenviel. Nu ja, volgend jaar beter,

1:19 p.m.  

Een reactie posten

<< Home