maandag, mei 04, 2009

Johnny Cash


Prachtige documentaire op de BBC over Johnny Cash. Dat ze hem er bij CBS uitschopten, samen met Miles Davis. Voor Cash pakte het geweldig uit; hij kwam onder de hoede van de in rap gespecialiseerde Rick Rubin die hem introduceerde bij een jong publiek. Cash werd cool, hoewel zijn dochter vindt dat Cash het cool-zijn zelf allang had uitgevonden. De anderen moesten er alleen nog even achter komen. Lief.

Er zat in de film één korte clip uit de video bij het nummer Delia's gone. Ik viel van mijn stoel van verbazing zo tegen het plafond. Daar, in twintig seconden, trok bijna de hele Kill Bill voorbij. Dat waar Tarantino ruim vier uur voor nodig heeft doet Johnny Cash binnen een minuut. Ik overdrijf.

En dan de clip van het nummer Hurt, waarin hij zijn dood aankondigt. I hurt myself today to see if I still feel. De linkerhand slaat op de piano, verwrongen, oud. Beelden uit een leven trekken voorbij. Aan het eind doen de oude handen de piano dicht, strelen liefdevol de gesloten klep en gaan naar zwart.

2 Comments:

Blogger Marissa said...

Net zocht ik op youtube naar het liedje 'hurt' van Christina Aguilera, maar typte alleen de titel in. 1e hit: nummer van Johnny Cash. Ik klikte. Ik hoor de eerste zin, en ken hem ergens van. Stond die niet op meneer Blaakmeer's blog? Ik kijken... en ja hoor! Het is echt prachtig...

5:35 p.m.  
Blogger Fahrezy agra said...

If you have a history of illness that is difficult to recover, maybe our next article will help you to recover

Obat Jerawat Paling Ampuh
Obat Radang Usus
Cara Cepat Menyembuhkan Luka Gangren
Cara Cepat Menghilangkan Panu
7 Ramuan Herbal Untuk Menghilangkan Asam Urat
Cara Mengobati Benjolan di Leher

3:02 a.m.  

Een reactie posten

<< Home